Magyar Keresztény Közösség, Helsinki

Megismertük az igazságot, és hittünk Őbenne!

Nekünk írták

 

Jókívánság Erdélyből

 

Kedves Testvéreim az Úrban!

    Bár földrajzi távolság választ el t
őletek, mégis lélekben, hitben és reménységben nem vagyunk távol egymástól. A  karácsonyban az is szép dolog, hogy többet gondolunk másokra mint saját magunkra. Milyen jó tudni, hogy Jézus ma is létezik és ma is példaképünk lehet. Figyeljük csak a földi életét!

   A jászolbölcsőben való születésétől, a csodákon át egész élete és tanítása, cselekedetei a templomon kívül játszódtak le. Mezőn, tengerparton vagy akár az utcán vagy épp egy kút mellett. Mindez azt üzeni számomra, hogy Jézus nem lehet a templom falai közé zárni, ki kell vinni a hétköznapokba a mezőre, az utcára vagy akár a munkahelyre, hogy ő vezessen bennünket.

   Ha egy ceruzához hasonlítanám az embert, lehet díszes vagy egyszer
ű, de a legfontosabb része a benne levő grafitnak a minősége. Sokszor a ceruza végéről elfogy a grafithegy, ilyenkor újra kell hegyezni, hogy használható legyen. Sokszor fáj ez a hegyzés ami által újra szogálatba állítja Isten az embert. Igy első hallásra is érthető. hogy az emberben is a belső a legfontosabb ami a lélek táján történik.

   A ceruzán van még egy felkínált lehetőség: a radírgumi, arra az esetre, hogy ha elrontunk valamit, legyen mivel kijavítani. Ez tényleg áldott lehetőség. De az egész folyamatban a legfontosabb a kéz, amelyik vezeti a ceruzát a helyes útra. Ez Krisztusnak az átszegzett keze.

   Adja a kegyelem Istene, hogy ez a kéz vezessen mindannyiunkat a hétköznapokban és az ünneplésben. Mi magyarok esztend
őkezdéskor BÚÉK-kal köszöntjük egymást, szintén mi mint keresztyén emberek így köszöntsük egymást: BÍZZUK ÚJRA ÉLETÜNKET KRISZTUSRA. Ez legyen a hitünk és reménységünk.

Imádkozó szeretettel:

2008. karácsonyán                                                                         Krizbai Nemes György
Nyárádmagyarós - Maros megye - Erdély                                  református lelkész

 


Finnországi Magyar Keresztény Közösség

Suomen unkarilainen kristillinen yhteisö ry